P van passie

In marketing maken we gebruik van de vier p’s: product, prijs, plaats, promotie. Het is een klassieker en nog steeds belangrijk als basis. Maar aan al die p’s heb je eigenlijk niets wanneer je er zelf niet voor 100% achter staat. Dus vandaar dat ik de p van passie wil toevoegen.

Dankzij je passie werk je geïnspireerd en gemotiveerd.

Wanneer je je als ondernemer wilt onderscheiden moet je praktijk een unieke factor hebben. Bij velen is dat moeilijk te bepalen. Het begint echter met je passie. Dankzij je passie werk je geïnspireerd en gemotiveerd. Je gaat graag naar je praktijk, doet daar net iets extra’s voor en dat straal je uit naar je (toekomstige) cliënten. Cliënten komen graag bij iemand die enthousiast is en liefde uitstraalt voor zijn vak. Dat geeft vertrouwen en in de zorg is vertrouwen een van de belangrijkste factoren.

Maar waar ligt jouw passie?

  • Waar word jij nou warm van?
  • Wat kost je weinig tot geen moeite?
  • Wat zou je doen als geld geen rol zou spelen?
  • Waar wil je steeds meer over weten?
  • Welke mensen behandel je het liefste?
  • Waarmee behaal je de beste resultaten?

Is het niet gaaf om de hele dag te doen wat het diepst in je hart ligt?

Maak je passie nu tastbaar. Omschrijf het, spreek het uit, schrijf het op. Je kunt hiervan je unieke concept maken. Je praktijk zal zich onderscheiden van anderen. Door de doelgroep, door je diensten, door je persoonlijkheid en je enthousiasme. Ook wanneer het wat minder gaat is het makkelijker om dat kleine vlammetje weer op te laden dan wanneer het vlammetje er überhaupt nooit is geweest.

Vind je het moeilijk om te starten of loopt het minder met je praktijk. Onderzoek dan eerst dit aspect. Ga met vrienden, buren, cliënten, kennissen praten. Ga samen op onderzoek uit hoe je jouw kwaliteit en energie kunt gebruiken. Want is het niet helemaal gaaf om de hele dag te doen wat het diepst in je hart ligt?

En de andere p’s?

Die zijn net zo belangrijk. Want zonder markt en zonder dat iemand weet wat je doet heb je nog steeds geen praktijk. Wees dus realistisch en zorg ervoor dat het ook financieel kans van slagen heeft. Mocht je er niet uitkomen, er zijn meerdere wegen die naar hetzelfde doel leiden. Bekijk het eens vanuit een andere hoek.

Op naar de p van plezier!

Laat een antwoord achter