Goede domeinnaam kiezen

Eén van de eerste stappen die je moet ondernemen wanneer je een website wilt laten maken is het aanvragen van een domeinnaam. Het registeren van een domeinnaam is een simpel proces, maar het kiezen van een domeinnaam kan wat gecompliceerder zijn dan je denkt. Je domeinnaam zal het ‘praktijkadres’ worden van je online praktijk. Het is dus belangrijk om de juiste naam te kiezen.

Bij het maken van websites komen we veel mensen tegen die nog geen keuze kunnen maken betreffende hun domeinnaam. De vraag is wat een goede domeinnaam is? Moet je domeinnaam je belangrijkste zoekwoorden bevatten? Welke extensie moet je gebruiken: “.nl”, “.com” of beiden.

Probeer een domeinnaam te nemen die de bezoekers een hint geeft waar de site over gaat. Wanneer je de domeinnaam refereert aan je praktijknaam zul je veel gemakkelijker gevonden worden. Het is daarom dus belangrijk om een UNIEKE domeinnaam te kiezen. Dus geen domeinnaam die je bij je webhosting bedrijf krijgt, bijvoorbeeld www.webhostingbedrijf.nl/jouwwebsite.

Met een eigen unieke domeinnaam:

  • loop je niet het risico gegijzeld te worden door je internet provider. Je kunt gemakkelijk overstappen naar een andere internet provider. Als je via Wmedia je domeinnaam laat registreren wordt dit altijd op je eigen naam gedaan.
  • zullen je bezoekers je kunnen blijven vinden wanneer je genoodzaakt bent om over te stappen op een andere internetprovider.

Hieronder nog enkele andere punten waar je op moet letten bij het kiezen van een domeinnaam:

  • Een domeinnaam mag elke combinatie bevatten van de basisletters en -cijfers (geen speciale tekens als ‘<’ of ‘’) tussen de 2 en de 67 karakters. Hoewel je aan het begin en aan het einde géén gebruik mag maken van een ‘-’ of een ‘_’ mag dit wel om woorden te scheiden. “www.mijn-voorbeeld.nl” mag wel maar “www.-mijnvoorbeeld.nl” mag niet.
  • Houd de naam kort en krachtig en zorg ervoor dat hij onthouden kan worden.

De voordelen van zoekwoorden gebruiken in de domeinnaam.

Wanneer je een domeinnaam kunt kiezen met een belangrijk zoekwoord is dit zeker aan te raden. Zorg er echter wel voor dat de domeinnaam gemakkelijk onthouden kan worden. www.zoekwoord-zoekwoord-zoekwoord.nl is niet gemakkelijk te onthouden!! Kies er bijvoorbeeld voor om je belangrijkste zoekwoord in combinatie met de plaatsnaam te gebruiken, www.acupunctuur-plaatsnaam.nl.

Het is alleen verstandig meerdere extensies (.com en .net) te registreren als je ook internationaal werkt.

Het kiezen van een goede domeinnaam is van cruciaal belang voor het maken van een website. Om serieus genomen te worden is het belangrijk om zelf een domeinnaam te registeren en geen gratis domeinnaam te nemen. Dit geldt ook voor je emailadres. ” info@praktijknaam.nl” staat een stuk professioneler dan “praktijknaam@hotmail.com.” En als je met “info@praktijknaam.nl” mailt, maak je elke keer wanneer je een e-mail stuurt een beetje reclame voor je website.

Mocht je een keus hebben gemaakt voor een domeinnaam, via Wmedia kun je eenvoudig een domeinnaam registeren. Ook hebben zij uitstekende support. Ook fijn als je niet helemaal handig bent in dit soort zaken.

Laat een antwoord achter