Een soort van 4-dimensionaal

Je ziet steeds meer mensen die verdieping zoeken en willen leven en werken zoals bij hen past en hoort. Ze hebben daarbij de vraag: Hoe kan, maar zeker ook, hoe ga ik me onderscheiden zonder mijn identiteit te verliezen. Zowel professioneel als privé. Want werken en leven, iets doen vanuit een natuurlijk proces is en gaat gemakkelijker. Het werkt en heeft daarnaast nog je eigen vingerafdruk. Waardoor het persoonlijker en dus echter is. Het plaatje klopt, is in balans en niet gekunsteld. Je wordt onderdeel van het product of van jouw dienst. JIJ bent de meerwaarde.

Werken en leven, iets doen vanuit een natuurlijk proces is en gaat gemakkelijker.

En die meerwaarde trekt cliënten, patiënten. Ze komen voor jou, willen door jou geholpen worden en willen zich bij jou aansluiten. Elke doelgroep maakt ook steeds vaker keuzes op intuïtie, onderbuikgevoel of aansluiting. De keuze om naar jouw praktijk te gaan is dan ook zo gemaakt als de patiënt of cliënt zich aangetrokken en op zijn gemak voelt. Die identiteit, dat onderscheid, daardoor kiezen ze jou. Ben je dus bezig met werken vanuit dat principe, blijf dan dicht bij jezelf, werk vanuit je hart, intuïtie en gevoel. Het werkt en zie het maar als een soort 4de dimensie.

Je persoonlijke moodboard

Wie ben jij, wat wil je uitstralen en hoe zoek je dat uit? Je kunt er met familie, vrienden en (oud-)collega’s over praten. Je kunt mediteren, cursussen volgen, gaan schrijven, artikels lezen, quotes citeren, pagina’s uitscheuren en blogs volgen.

Ik maak zelf veel gebruik van Pinterest, een online moodboard. Misschien heb je er al eerder van gehoord. Mocht dat niet zo zijn, het is een digitaal prikbord waar je met een pin, een soort digitale punaise, plaatjes van internet of eigen materiaal van jouw interesse, gevoel of sensatie kunt prikken ofwel pinnen. Je kunt denken aan oefeningen, boekcovers, uitspraken, kleuren, herinneringen, kleding, inrichting, eten, bedenk het maar. Maar je kunt dus ook een moodboard maken van de dingen die voor jou belangrijk zijn.

Je kunt het allemaal in één board pinnen maar je kunt ook verschillende boards aanmaken. Ook kun je plaatjes van anderen repinnen omdat je die ook op jouw board wilt hebben. Er is ook een mogelijkheid om anderen te volgen of een board van een anderen te volgen. Pinterest is gemakkelijk te beheren.

Ik ben inmiddels al jaren actief op Pinterest en mijn moodboards groeien dagelijks. Elke keer als ik er doorheen scrol of ernaar kijk word ik vrolijk, krijg ik ideeën of inspiratie. Het raakt me, ik word actief en krijg doelen. Ik zie door alle boards mijn identiteit, een rode draad en vooral mijn stempel. Fijn en vertrouwd omdat het dicht bij mezelf is.

Ook geïnspireerd? Ga naar www.pinterest.com en Happy pinning!

Laat een antwoord achter