Een bestand of foto uploaden

Je website maakt gebruik van een bestandsbeheer. Hierin staan alle bestanden en afbeeldingen die je ooit op je website geplaatst hebt. 

Wanneer je een afbeelding of bestand op je website wilt plaatsen (of bijvoorbeeld een thumbnail moet kiezen voor je blog) krijg je het bestandsbeheer. Je kunt er ook komen via 'Dashboard' en dan 'Bestandsbeheer'. Het scherm ziet er in beide gevallen bijna hetzelfde uit.

Bestandsbeheer via het bewerken van de website

Om een bestand te selecteren om te gebruiken klik je simpelweg op de regel van het bestand.

Staat je afbeelding of bestand er nog niet in, dan moet je hem eerst uploaden.

1. Klik op 'Bestanden uploaden'.

2. Kies op je computer het bestand en klik op 'Open'.

3. Het bestand wordt nu geĆ¼pload. Nadat het klaar is krijg je een venster om eventueel de eigenschappen te bewerken. Kies voor 'choose file' om hem direct te gebruiken. Als je dat niet doet, maar het venster weg klikt, kun je alsnog het bestand kiezen door op de regel van het bestand te klikken.

Bestandsbeheer via Dashboard

Wanneer je meerdere bestanden wilt toevoegen of overtollige bestanden wilt verwijderen, dan kun je dat het beste doen via het bestandsbeheer.

1. Ga naar het 'Dashboard' en kies voor 'Bestanden'.

2. Klik op 'Bestanden uploaden' om bestanden in het bestandsbeheer te plaatsen. Je kunt echter ook een bestand via Drag en Drop toevoegen. In dat geval sleep je het bestand naar het kader. Je kunt direct meerdere bestanden tegelijkertijd selecteren (door de shift-toets in te drukken).


Onderwerpen

Gerelateerde artikelen

Pagina verbergen uit de navigatie

Soms wil je een pagina uit de navigatie verbergen. Bijvoorbeeld bij algemene voorwaarden, blog- of nieuwsartikelen. Of simpelweg omdat je de pagina (nog) niet zichtbaar wilt hebben. Je kunt heel eenvoudig met een checkbox je pagina verbergen.

LEES VERDER

Bestanden of afbeeldingen verwijderen

Als je heel veel bestanden in je bestandsbeheer hebt staan die je niet meer gebruikt, dan neemt je website onnodig veel opslagruimte in beslag en je maakt het voor jezelf misschien een beetje onoverzichtelijk. In dat geval kun je ervoor kiezen om…

LEES VERDER