Blog of artikel toevoegen

Wanneer je een blogbericht of een artikel toevoegt, dan maak je eigenlijk een pagina aan onder de pagina 'blog'. De onderstaande stappen kan enigszins anders zijn bij jouw website aangezien elke website en blog uniek is en speciaal voor jou is gebouwd en ingesteld.

Met index-pagina bedoel ik de eigenlijke blog of nieuwspagina waarbij je alle artikeltjes onder elkaar ziet staan. Op deze pagina hoef je in principe nooit iets te veranderen.

1. Klik op de pagina knop en kies voor 'Blog' (deze naam kan voor jou anders zijn).

2. De 'Composer' opent zich automatisch. Als dat niet zo is, dan kun je op de knop 'Instellingen' klikken.

3. De 'pagina naam' is de naam van je blog, deze komt ook op de index-pagina terug.

4. De 'Omschrijving' is de omschrijving die je ziet op de index-pagina. Deze komt op de artikelpagina zelf niet terug.

5. Als 'Uitsluiten van Nav' niet is aangeklikt, doe het alsnog. Hiermee zorg je ervoor dat de pagina niet in het menu te zien is. Zie je deze optie niet, dan kun je het via attributen ook vinden. 

6. Vul de 'Labels' in. Als je begint te typen zie je ook de labels die je al eerder hebt gebruikt. Druk na elk woord op 'enter/return' om een nieuw woord in te voeren.

7. Kies via 'Thumbnail' (dit kan bij jouw blog anders heten) de afbeelding voor de blog. Klik op 'Kies bestand' en je kunt vanuit het bestandsbeheer een foto kiezen. Staat je foto er niet bij, dan kun je deze ook uploaden. Zorg ervoor dat je foto niet al te groot is.

8. Klik op 'bewerkmodus' om de pagina te bewerken. Nu kun je de eigenlijke tekst van de blog toevoegen. Er staat al een standaard tekstje die je alleen maar hoeft te bewerken. Om het gemakkelijk voor je te maken.

9. Nadat je blogpagina klaar is kun je de pagina publiceren waarna hij ook online staat.


Onderwerpen

Gerelateerde artikelen

Bestanden of afbeeldingen vervangen

Als een bestand of afbeelding gewijzigd is of je wilt hem veranderen, dan kun je het beste het originele bestand vervangen. Op deze manier hoef je niet meer op de website de pagina('s) te bewerken waar het bestand opstond. Ook krijg je op deze manier…

LEES VERDER

Pagina verwijderen

Een pagina kun je heel eenvoudig op twee verschillende manieren verwijderen. Als je een blog hebt of artikelen, dan zijn de berichten waarschijnlijk ook pagina's. In dat geval verwijder je dus feitelijk een pagina.

LEES VERDER