Bij het bladeren van pagina's blijven de resultaten hetzelfde

Een bekend probleem bij pagina's met een paginering is dat de inhoud niet ververst wordt wanneer je op een ander pagina nummer klikt. Dus wanneer je op pagina 2 klikt, zie je dezelfde resultaten als pagina 1.

Dit komt vanwege de cache. De cache voor een website staat altijd aan om de website sneller te laten worden. Dit is vooral belangrijk voor de zoekresultaten. Bij de cache worden 'opgeslagen' pagina's getoond in plaats van opnieuw en vers opgehaald. Het nadeel is dat bij deze pagina's de opgeslagen pagina 1 wordt getoond en niet de gewenste 'verse' pagina 2.

De cache zetten we liever niet uit omdat het erg nadelig is voor de zoekresultaten. De oplossing is om alleen de cache voor deze pagina uit te zetten. En dat kun je helemaal zelf doen.

1. Ga naar de betreffende pagina toe.

2. Ga via 'Instellingen ' naar 'In cache plaatsen'.

3. Klik het bolletje aan achter 'Deze pagina niet in de cache opslaan'.

4. Klik op 'Wijzigingen opslaan' en publiceer de pagina.


Onderwerpen

Gerelateerde artikelen

Bestanden of afbeeldingen vervangen

Als een bestand of afbeelding gewijzigd is of je wilt hem veranderen, dan kun je het beste het originele bestand vervangen. Op deze manier hoef je niet meer op de website de pagina('s) te bewerken waar het bestand opstond. Ook krijg je op deze manier…

LEES VERDER

Pagina verbergen uit de navigatie

Soms wil je een pagina uit de navigatie verbergen. Bijvoorbeeld bij algemene voorwaarden, blog- of nieuwsartikelen. Of simpelweg omdat je de pagina (nog) niet zichtbaar wilt hebben. Je kunt heel eenvoudig met een checkbox je pagina verbergen.

LEES VERDER