Bestanden of afbeeldingen verwijderen

Alle bestanden en afbeeldingen die op je website staan of die er ooit opgestaan hebben, worden beheert via het bestandsbeheer. Als je deze nooit opruimt, dan blijven deze bestanden opslagruimte in gebruik nemen. Dat kan zonde zijn als je tegen het limiet loopt. Ook wordt het bestandsbeheer wat onoverzichtelijk. Wil je dit opruimen, dan kun je bestanden verwijderen. 

Los bestand verwijderen

1. Ga via 'Dashboard' naar 'Bestanden'.

2. Klik op het bestand en kies voor 'Verwijderen'.

3. Bevestig dat je dit bestand wilt verwijderen.

Vele bestanden tegelijkertijd verwijderen

Heb je veel bestanden die je wilt verwijderen? Volg dan de volgende stappen:

1. Klik voor de bestanden de aanvinkvakjes aan van de bestanden die je wilt verwijderen.

2. Kies onder 'geselecteerde items' voor 'Verwijderen'.

3. Bevestig dat je ze wilt verwijderen.


Let op: Verwijderde bestanden zijn ook definitief verwijderd. Deze zijn niet meer terug te vinden en kun je alleen herstellen door opnieuw te uploaden.


Onderwerpen

Gerelateerde artikelen

Blog of artikel toevoegen

Als je een blogbericht of artikel wilt toevoegen, dan werkt het bijna hetzelfde als bij een gewone pagina. Het grote verschil is dat je wat extra 'attributen hebt' zoals de labels en afbeelding.

LEES VERDER

Pagina verbergen uit de navigatie

Soms wil je een pagina uit de navigatie verbergen. Bijvoorbeeld bij algemene voorwaarden, blog- of nieuwsartikelen. Of simpelweg omdat je de pagina (nog) niet zichtbaar wilt hebben. Je kunt heel eenvoudig met een checkbox je pagina verbergen.

LEES VERDER

Bestanden of afbeeldingen vervangen

Als een bestand of afbeelding gewijzigd is of je wilt hem veranderen, dan kun je het beste het originele bestand vervangen. Op deze manier hoef je niet meer op de website de pagina('s) te bewerken waar het bestand opstond. Ook krijg je op deze manier…

LEES VERDER