Bestanden of afbeeldingen vervangen

Soms komt het voor dat je alleen een bestand of afbeelding wilt vervangen. Bijvoorbeeld omdat het bestand is gewijzigd of misschien gecomprimeerd (kleiner gemaakt). Om te voorkomen dat je het bestand ook op de webpagina zelf moet vervangen, kun je het beste via het bestandsbeheer werken. Op deze manier vervang je het oude bestand waardoor deze niet alleen direct verwijderd is, maar ook de verwijzing op de pagina blijft goed.

1. Ga via 'Dashboard' naar 'Bestanden'.

2. Klik op het bestand wat je wilt vervangen en kies voor 'Vervangen'.

3. Klik op 'Bladeren...' om het bestand op je computer te selecteren.

4. Klik op 'Uploaden' om het bestand te uploaden.

Het oude bestand is nu vervangen door het nieuwe. Op de website staat nu ook voortaan het nieuwe bestand. Zie je deze niet, dan ligt het waarschijnlijk aan de cache. Bekijk dit artikel voor meer informatie.


Onderwerpen

Gerelateerde artikelen

Pagina verbergen uit de navigatie

Soms wil je een pagina uit de navigatie verbergen. Bijvoorbeeld bij algemene voorwaarden, blog- of nieuwsartikelen. Of simpelweg omdat je de pagina (nog) niet zichtbaar wilt hebben. Je kunt heel eenvoudig met een checkbox je pagina verbergen.

LEES VERDER

Bestanden of afbeeldingen verwijderen

Als je heel veel bestanden in je bestandsbeheer hebt staan die je niet meer gebruikt, dan neemt je website onnodig veel opslagruimte in beslag en je maakt het voor jezelf misschien een beetje onoverzichtelijk. In dat geval kun je ervoor kiezen om…

LEES VERDER