Gebruik Twitter in je voordeel!

Twitter is overal. Je ziet mensen die tijdens hun werk, lunch of in de auto met hun telefoon zitten en continu berichten sturen. Om gek van te worden? Toch kun je veel bereiken met Twitter.

Twitter is één groot netwerk waarmee je door de laagdrempeligheid snel en eenvoudig kunt communiceren. Je kunt in contact komen met personen die je misschien niet zo snel zou aanspreken of mailen.

Een aantal tips die je helpen om meer uit Twitter te halen:

Marktonderzoek: Twitter is een goede manier om een marktonderzoek te doen. Wil je graag weten waar behoefte aan is en wat er speelt onder je volgers? Stel de juiste vragen en je krijgt relevante informatie die jou kan helpen in je business.

Luisteren: Luisteren is een belangrijke term in de social mediawereld. Houd in de gaten wat er over jouw praktijk (of vakgebied) wordt gezegd en wat mensen interesseert en bezig houdt. Hier kun je erg veel relevante informatie uit halen. Speel hier op in met je berichtgeving.

Meer cliënten: In mijn andere blog heb ik het ook al een keer vermeld. Het is belangrijk dat je af en toe een link naar je website plaatst. Uiteindelijk wil je meer cliënten en die moeten weten waar ze je kunnen vinden. Maak het niet te commercieel, een blog is een goede manier om mensen naar je website te krijgen!

Acties: Acties doen het altijd goed. Plaats één keer in de zoveel tijd een actie speciaal voor je volgers. Je volgers voelen zich speciaal en gaan er over praten.

Help! Je kan je volgers om hulp vragen, degene die dit interessant vinden maar niet kunnen helpen zullen dit retweeten. De retweetknop helpt je een bericht van iemand door te sturen naar al jouw volgers (en andersom). Zorg dat jij interessante berichten plaatst die aanspreken en worden geretweet. Dit zorgt voor meer bekendheid.

Vacatures: Zoek jij een nieuwe medewerker of ben je op zoek naar een baan? Tegenwoordig zijn er veel mensen die via Twitter op zoek gaan naar een nieuwe baan. Zorg voor de juiste volgers. Denk aan bedrijven en personen in jouw vakgebied. Maak leuke en aansprekende tweets en vraag mensen te retweeten. Vermeld in je tweet keywords die je verwerkt in de hashtag zoals #solliciteren #praktijk. Mensen kunnen hierop eenvoudig zoeken en je bereikt een grote groep mensen.

Hopelijk helpt het jouw doelgroep te bereiken en relevante informatie te verzamelen.

Gesprek laden