Facebook bedrijvenpagina aanmaken

Afgelopen weekend heb ik een lezing Social media gegeven op de beurs Natuurlijk ondernemen. Velen wisten niet goed hoe een bedrijvenpagina aan te maken op Facebook, dus hieronder een handleiding. Ik zie jullie natuurlijk graag op Facebook!

Maak eerst een persoonlijk Facebook Account of login bij je bestaande. Het is altijd aan te raden om je bedrijfspagina vanuit een persoonlijk account aan te maken. Berichten van je persoonlijke pagina zijn NIET te zien op je bedrijvenpagina.

Aanmaken van de bedrijven pagina

Ga naar: https://www.facebook.com/pages/create.php. Je ziet het onderstaande scherm.

Lies voor het blok Lokaal bedrijf of lokale plaats wanneer je praktijk op een fysieke plaats te bereiken is en waar mensen op afspraak kunnen komen. Anders kies je voor Bedrijf, organisatie of instelling.

Kies een categorie en vul alle gegevens in. De naam bedrijf is de naam waarop mensen je ook zoeken binnen Facebook.

Instellen van je pagina

Upload je profielfoto vanaf je computer. Dit kun je ook altijd achteraf nog doen.


Vul algemene informatie in over je praktijk. Doe dit kort en krachtig en zorg dat het duidelijk is wat je doet. Gebruik hierbij woorden waarop je gevonden wilt worden. Vergeet niet je websiteadres in te vullen.


Vul het facebookadres in. Kies een logische naam die makkelijk te gebruiken is, bijvoorbeeld je praktijknaam.

Advertenties inschakelen kun je overslaan. Het is iets waar je altijd nog voor kunt kiezen te doen.

Instellen van de Omslagfoto

Nadat de pagina is aangemaakt kom je in het volgende scherm. Klik op Een omslagfoto toevoegen om een mooie banner toe te voegen. Het beste kan de banner 851 x 315 pixels zijn.

Switchen tussen je persoonlijk- en bedrijfsprofiel

Ga naar het wieltje rechts boven in de hoek, dit zie je wanneer je bent ingelogd op Facebook. Wanneer je hier klikt krijg je een menu waarin staat; ‘Facebook gebruiken als:’. Hier vind je je bedrijven pagina.

Van persoonlijk- naar bedrijvenpagina

Van bedrijven naar persoonlijke pagina

Vind je ons leuk?

Ben je blij met je nieuwe pagina en wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van Rupz? Vind ons dan leuk op Facebook en je ziet regelmatig tips van ons in je Timeline. We zouden het helemaal top vinden als je ook een berichtje bij ons plaatst of een aanbeveling schrijft!

Gesprek laden