De zomer-blues

Het is duidelijk vakantie. Een paar telefoontjes per dag en dito mailtjes, meer hoeven we ook niet te verwachten. Zoals dit hier is zal het ook wel bij de meeste praktijken zijn, als ze überhaupt open zijn. Deze plotselinge rustigheid is even lekker. Dingen die al maanden zijn blijven liggen kunnen eindelijk worden opgepakt. Niet de continue stress en achter de feiten aan lopen. Toch kan die rustigheid al na een paar dagen omslaan in onrust. Het begint met een unheimlich gefühl wat uitmond tot een beklemmend gevoel op de borst en keel. En jawel we beginnen ons bewust zorgen te maken over de inkomsten en daarmee is de maaltrein gaan rijden. Jezelf kalmeren met de gedachte dat dit elk jaar is en elk jaar weer goed komt, werkt nauwelijks tot niet. Als reactie hierop komen de ideeën. Die soms geniaal op het moment zelf lijken, maar vaak verloren tijd, energie en geld zijn. Kortom een verandering van strategie is nodig. Let op, ik bedoel dan met name de strategie betreffende je eigen onrust, niet een compleet nieuwe marketingstrategie!

Mijn oplossing. Neem een moment om stil te staan. Je wordt nu toch niet gestoord door telefoon. Ga eens na welke successen je het afgelopen jaar hebt bereikt. Misschien zijn de financiële resultaten minder geweest (of niet!), maar successen zullen er zeker geweest zijn. Welke moeilijkheden ben je tegen gekomen en had je achteraf gezien beter kunnen oplossen. Een moment van reflectie is nooit verkeerd en zet je weer scherp voor het volgend half jaar.
Nu ben je klaar om weer een voorzichtige eerste stap te maken. Welke ideeën had je het afgelopen jaar om je marketing aan te pakken. Misschien wilde je graag een nieuwsbrief, nieuwe flyers, bedrijven benaderen of een compleet nieuwe uitstraling. Wat zijn er de voordelen van, wat levert het op en welke stappen moet je ervoor nemen. Schrijf deze op. Met de komende weken nog rustige weken voor de boeg, is het haalbaar om deze te realiseren? Ja? Ga er dan voor! Nee of heb je twijfel, laat het liggen en ga verder met het volgende idee. Zo ben je constructief bezig met je rustige tijd en heb je het gevoel dat je er alles aan doet om straks nog meer cliënten binnen te halen.

Heb je een klinkbord nodig om je ideeën te spiegelen? Maak dan een afspraak, het werkt vaak heel verhelderend. Ook staan we natuurlijk voor je klaar om al die mooie ideeën mede tot uitvoering te brengen!

Fijne zomer and happy thinking!

Gesprek laden