De plus van Google+

Ja, ik ben me er bewust van dat de kans groot is dat je je helemaal niet interesseert in Google+. Dat je net als velen wel een account hebt, maar er vervolgens niets mee doet. Dat zou je eigenlijk wel moeten doen. Hoeft niet veel te zijn, met een beetje kom je ook al ver. Google+ heeft namelijk een aantal belangrijke verschillen met andere sociale media. En als je ze zou weten, zou je vast wat warmer ervoor worden. Misschien wel net zo enthousiast als ik.

Vindbaarheid

Dit is de belangrijkste reden waarom ik me in Google+ heb gestort. Het feit is dat Google momenteel sterk aan het veranderen is. Google komt regelmatig met nieuwe updates waarbij oude wetmatigheden vervallen en nieuwe de standaard worden. Het lastige alleen is dat Google daar niet echt open over is. Eén ding wat Google wel naar buiten heeft laten komen, is dat zoekresultaten steeds meer rond sociale media gaat draaien. En als Google iets van zich laat horen, dan moeten we goed luisteren. Het is natuurlijk niet echt verrassend dat Google zijn eigen Google+ het belangrijkste vindt. Wanneer je praktijk op Google+ aanwezig is (en gekoppeld aan een lokale pagina) zullen mensen in jouw regio eerder jouw pagina zien dan van een concullega die dat niet heeft. Mmmm, dat biedt voordelen. Het blijkt echter dat zelfs wanneer men niet in de regio zit, jouw pagina nog steeds hoger scoort. Daarbij geldt echter hoe meer contacten hoe belangrijker. Let op: Google heeft heel veel criteria waarop een pagina hoog moet scoren, Google+ is er slechts één van. Zorg dat je zoveel mogelijk punten pakt.

Circles

Google+ komt vrij veel overeen met Facebook. Je legt ook contact met anderen. Je wordt echter geen vrienden, maar je volgt elkaar. Het leuke is dat je de mensen die je volgt in verschillende groepen kunt plaatsen. Ze noemen dit Circles. Wanneer jij een bericht schrijft, kun je dat specifiek voor deze groep doen. Zo kun je je boodschap aanpassen. Je familie krijgt persoonlijke berichten, je cliënten praktijkinformatie en je zakelijk netwerk weer andere. Dit maakt het extra interessant om mensen te volgen.

Hangout

Nog een puntje waarom ik enthousiast ben over Google+. Je kunt namelijk een Hangout starten. Ik vind de basis op What’s App lijken. Je kunt altijd en overal berichtjes plaatsen naar een groep mensen. Ook kun je foto’s en video’s delen en op elkaar reageren. Het grote voordeel van Google Hangout is dat je ook presentaties voor groepen kunt geven. Ideaal voor online cursussen dus! Je kunt je scherm delen voor een slideshow of prezi. Je webcam aan en ze zien jou. Een stapje verder is ‘Live on Air’. Hierbij kan de hele wereld meedoen en je filmpje kun je daarna automatisch op YouTube plaatsen. Ideaal om je praktijk te promoten. Denk bijvoorbeeld aan een lezing over specifieke onderwerpen of een vragenuurtje.

Kortom best wat redenen om je toch eens in Google+ te verdiepen. Ik hoop dat je een beetje enthousiast bent geworden om met Google+ te starten. Voel je vrij om onderstaand een opmerking achter te laten of de pagina te delen op Facebook, Twitter en natuurlijk op Google+!